joi, 11 aprilie 2013

Rezonanta(Semnal de alarma -CANCER?!)

Rezonanța – Omul ca structură vibratorie
 
Cum este posibil sa trăim cu impresia că ducând telefonul mobil aproape de creier suntem în siguranță? Singurul răspuns este că încă nu ne dăm seama ce facem. Încă nu avem idee la ce risc ne expunem... Dacă nu se văd nu înseamnă că aceste radiații nu există. Să ne amintim de Marie Curie care a murit afectată de efectul nociv al radioactivității pentru că la acea vreme nu se cunoșteau încă aceste efecte.
 
Este foarte greu, dacă nu imposibil, să dăm timpul înapoi, dar trebuie să fim conștienți de consecințele radiațiilor electromagnetice asupra sănătății noastre ca să putem alege măsuri de protecție adecvate. Multe tipuri de cancer, de care acum nu se știe încă, urmează să iasă la suprafață în următorii ani.
 
Întrebarea care bântuie în mintea oamenilor este dacă radiațiile emise de telefoanele mobile provoacă îmbolnăvirea de cancer (orice tip de cancer). Din păcate, studiile și cercetările care se fac în acest sens trag un puternic semnal de alarmă: radiațiile GSM au o contribuție înfricoșătoare la dezvoltarea diferitelor tipuri de tumori canceroase.
 
Te-ai întrebat vreodată de ce te simți atât de bine când petreci timp în natură, într-o zonă ruptă de civilizație?
 
Pulsul Pământului
În 1951, un cercetător german făcea o descoperire care urma să schimbe totul. Numele lui este Winifried Otto Schumann, profesor de fizică la Universitatea din Munchen. În ziua respectivă, el preda studenților fizica electricității, cum o sferă aflată în interiorul altei sfere poate crea tensiune electrică și implicit o frecvență. Studenții întâmpinau dificultăți în a înțelege acest lucru. Ca să îi ajute, profesorul le-a spus să-și imagineze Pământul ca fiind o sferă în interiorul altfei sfere (ionosfera). Le-a făcut acest desen pe tablă și i-a rugat să calculeze tensiunea care există între ele. Nici Schumann nu cunoștea răspunsul. El însuși a început să calculeze. În cele din urmă a ajuns la frecvența de aproximativ 10 Hz. Nu îi venea sa creadă faptul că Pământul are un puls, o frecvență care se poate măsura. Deși genialul profesor era mândru de descoperirea lui, nu și-a dat seama cât de importantă era cu adevărat aceasta. Rezultatele la care a ajuns Schumann în urma calculelor sale au fost publicate pe ultimele pagini ale unui ziar științific nu prea popular sub denumirea “Rezonanța Schumann.” Au fost necesari câțiva ani și o cotitură incredibilă de destin pentru ca profesorul să realizeze adevărata valoare a propriei descoperiri.
 
Acea schimbare de destin avusese loc deja cu 30 de ani înainte prin intermediul altui om de știință german – Hans Berger. Folosind un electroencefalograf pe care el însuși îl construise, Berger a realizat prima înregistrare a frecvențelor electrice transmise de creierul uman. Inițial, s-a dorit ca această descoperire să fie cunoscută sub numele celui care a făcut-o, dar Berger, fiind un om modest, a numit-o: “undele Alpha”.
 
La scurt timp după descoperirea pe care Schumann o făcuse, un coleg de-a lui Hans Berger, medic de profesie, a dat peste o revistă științifică, aceeași în care fusese publicat cu câțiva ani înainte articolul despre rezonanța Schumann. L-a citit de câteva ori realizând pe loc magnitudinea acelei descoperiri. Frecvența undelor Alpha înregistrate și măsurate de Hans Berger erau aproape identice cu rezonanța Schumann, frecvența Pământului. Acest medic a luat imediat legătura cu Schumann, convingându-l să meargă mai departe cu cercetările. Alături de unul dintre studenții săi, profesorul de la Universitatea din Munich, a început să studieze în detaliu cum tensiunea este descărcată prin fulgere în cavitatea dintre Pământ și ionosferă. În urma calculelor făcute, a ajuns la un rezultat precis. Mai exact, rezonanța Schumann era de 7,83 Hz. Această descoperire a fost remarcabilă. Rezonanța Schumann avea aceeași valoare ca și undele Alpha, măsurate de Hans Berger. Undele cerebrale care ne influențează creativitatea, performanțele, nivelul de stres și de anxietate, sistemul imunitar s-au dovedit a avea aceeași frecvență ca și cea a Planetei noastre. Pulsul Pământului devenise însuși pulsul vieții. O coincidență...?
 
Experimentul din buncăr
Un cercetător renumit de la Institutul de Matematică Max Planck din Germania, Rutger Wever, a aprofundat rezultatele la care Schumann și Hans Berger ajunseseră. La începutul anilor 1960, acest cercetător a condus un experiment la care au participat în mod voluntar studenți cu o stare foarte bună de sănătate din cadrul Institutului Max Planck. Întâi, a realizat un buncăr subteran, complet izolat și rupt de rezonanța naturală a Pământului. Acolo, participanții stăteau câteva săptămâni. Rezultatele experimentului au fost cutremurătoare. Studenții au început să sufere de diverse afecțiuni fizice și psihice – dureri de cap, tulburări emoționale și stare de stres. Interesant era că atunci când a introdus în buncăr un generator de frecvență Schumann (în secret) tulburările studenților au dispărut complet sau s-au ameliorat foarte mult și starea lor de bine revenea. Cercetările lui Wever au scos la iveală o conexiune uimitoare între sănătatea ființei umane și frecvența naturală a Pământului.
 
Ulterior, s-a ajuns la concluzia că rezonanța Schumann poate fi însăși condiția vieții. Cea mai importantă contribuție în acest sens a avut-o Luc Montagnier, virusologul francez distins cu premiul Nobel pentru descoperirea HIV (human immunodeficiency virus). Studiile sale au fost considerate de mare ajutor în homeopatie. Dacă până atunci se credea că viața poate apărea doar acolo unde anterior a fost viață, Montagnier a dat peste cap aceasta teorie fundamentală, prin rezultatele la care a ajuns în experimentele sale. El a arătat că în apă secvențele ADN comunică între ele emițând unde electromagnetice de joasă frecvență. Chiar și atunci când secvențele erau ținute în eprubete separate, profesorul Montagnier a înregistrat între acestea activitate electromagnetică. Cât de sofisticată poate fi această comunicare? Ei bine, Montagnier a arătat că în apă emisiile undelor electromagnetice de joasă frecvență care au loc între secvențele ADN sunt capabile să formeze nucleotide (unități structurale de bază a ADN-ului) și să creeze un nou ADN.
 
În niciun alt experiment anterior nu s-a putut recrea această scânteie a vieții. Niciun alt cercetător nu a putut transforma nucleotidele în ADN. Ce anume a fost atât de diferit în experimentul lui Montagnier? Cum a reușit acest cercetător să facă ceea ce alții n-au putut? A creat viață acolo unde nu era viață, dând peste cap teoria fundamentală conform căreia viața poate lua naștere doar din ceva viu. Ceea ce a fost diferit în experimentul lui Montagnier s-a constituit în prezența unui generator de frecvență Schumann – 7,83 Hz. În absența acestei rezonanțe (perturbată de interferențe artificiale nocive) orice încercare de a transforma nucleotide în ADN a eșuat.
 
Electrosensibilitatea
Sensibilitatea ființelor vii la câmpurile electromagnetice (și în special a omului) a fost prima dată descoperită de Robert Otto Becker în urmă cu 40 de ani.  Ulterior, s-a efectuat un experiment al cărui scop a fost să se testeze simțul de orientare în spațiu la copii. Subiectul era legat la ochi și așezat pe un scaun mobil pe care cineva îl învârtea ușor de câteva ori în stânga și în dreapta până când copilul nu mai reținea în ce direcție era orientat cu fața. Când scaunul se oprea, subiectul trebuia să ghicească dacă se află cu fața la est, vest, nord sau sud. După ce experimentul s-a efectuat cu un număr relevant de copii de peste 10 ani, concluzia a fost simplă: aceștia au un simț natural al orientării, un simț magnetic, astfel încât mai mult de 90% dintre ei au răspuns corect în majoritatea dăților când li s-a cerut să spună spre ce punct cardinal erau orientați. Mai departe, participanților la experiment (în continuare legați la ochi) li s-a atașat la cap un magnet. Rezultatul a fost surprinzător. Copiii își pierdeau aproape total simțul orientării și nu mai răspundeau corect la întrebările referitoare de poziția lor față de punctele cardinale.
 
Este un mare progres în înțelegerea noastră cu privire la sensibilitatea față de câmpurile magnetice. Aceeași abilitate o au și animalele, păsărele, insectele și plantele. Acest lucru înseamnă oare că suntem la fel de vulnerabili ca și ele în prezența câmpurile electromagnetice, generate de om? Răspunsul cercetătorilor este unul singur: cu toții suntem afectați în mod negativ de aceste radiații.
 
Mai există însă o categorie de cercetători care susțin că radiațiile emise de telefoanele mobile nu reprezintă un pericol pentru sănătatea utilizatorilor. Totuși, de fiecare dată, se descoperă faptul că în spatele acestor cercetări și experimente se află ca sponsori mega-corporații din industria telefoniilor mobile. Să fie oare o coincidență...?
 
Spre exemplu, unul dintre studiile cu greutate în acest domeniu (Simptomele electrosensibilității asociate cu expunerea la câmpurile electromagnetice) a fost realizat de MTHR (Mobile Telecommunication and Health Research), instituție sponsorizată de guvernul Marii Britanii. Deși se iau în considerare posibilele efecte adverse ale folosirii telefoanelor mobile, rezultatele finale ale cercetătorilor nu par a fi îngrijorătoare.
 
“Cred că intenția lor este să fie obiectivi, dar sunt mânați de interesele pieței.” Michael Connarty, Consiliul Europei.
 
“Oamenii de știință nu sunt staruri. Nu câștigă mulți bani, au familii de întreținut. Cine îi poate învinovăți pentru faptul că recunosc că un rezultat „greșit” nu le va aduce niciun ban din partea celor care sponsorizează studiul? Există statistici care scot în evidență că rezultatele cercetărilor sponsorizate de industriile care furnizează curent electric sau de companiile de telecomunicații (cercetări despre influențele câmpurilor electromagnetice) tind să ajungă la concluzii ce favorizează activitatea industriilor respective, spre deosebire de studiile realizate independent, în cadrul universităților.” (Dr. Roger Coghill, cercetător în domeniul bioelectromagnetismului).
 
„Există presiuni psihologice, chiar și în absența unor presiuni directe, pentru a se conforma și a facepe placul organizației care a investit în proiectul de cercetare.” (Prof. Denis Henshaw – Universitatea din Bristol)
 
„Este electrosensibilitatea o boală? Da, absolut. În prezent, declarațiile organizațiilor de sănătate confirmă faptul că este o problemă reală, iar simptomele pot fi severe!” (Dr. Erica Mallery-Blythe, medic la Camera de Gardă).
 
Telefonul mobil – o binecuvântare sau un experiment pe oameni?
În urmă cu 25 de ani, telefonul mobil nu era considerat decât o idee năstrușnică. Astazi 4 miliarde de oameni dețin unul, iar vârsta medie a unui copil care primește un telefon mobil este de 8 ani. Un celular funcționează pe baza microundelor transmise spre acesta de la stația principală, deci ținând un telefon mobil lipit de ureche înseamnă implicit expunerea creierului la aceste microunde. Reacționează celulele cerebrale la aceste frecvențe? Un recent studiu american ne răspunde: Cu siguranță!
 
 
Dr. Nora Volkow și echipa sa de cercetare ( din cadrul Institutului Național care se ocupă cu probleme legate de abuzul de droguri) au condus un studiu efectuat cu ajutorul a 47 de oameni sănătoși, pe parcursul unui an întreg. Participanții aveau atașate telefoane mobile la ambele urechi, iar când unul dintre ele era activat, celălalt era închis. Dr. Volkow a utilizat echipamente de imagistică cerebrală pentru a observa cât de multă glucoză consumă creierul în timpul expunerii la radiațiile emise de telefonul mobil.
 
“Există un marcator pentru a indica dacă se petrec schimbări în activitatea cerebrală, schimbări generate de un anumit stimul, care în acest caz este telefonul celular. 15 minute de expunere la radiații echivalează cu o creștere semnificativă a consumului de glucoză. Zona creierului care este cea mai apropiată de locul unde a fost plasat telefonul mobil a înregistrat cele mai mari schimbări.” (Dr. Nora Volkow)
 
Observațiile care au stârnit o îngrijorare mai mare Dr. Volkow sunt acelea legate de modul în care creierul absoarbe microundele generate de telefonul mobil. Acest fenomen este acum cunoscut ca S.A.R. (specific absorption rate) – măsurarea ratei în care energia este absorbită de către organism atunci când este expus unui câmp electromagnetic, într-o anumită perioadă de timp, într-un anumit volum. Pentru Europa, limita este de 2 W/ Kg, pentru SUA 1,6W/Kg.
 
Majoritatea telefoanelor mobile se încadrează aparent în aceste limite, dar testele efectuate pentru a verifica S.A.R. au fost făcute doar pentru adulți, care, se știe, au scalpul mult mai gros decât copiii. Și nici pentru adulți implicațiile iradierii celulelor cerebrale nu sunt de fapt întru totul cunoscute.
 
“Cei care lucrează pentru a crea telefoane mobile sunt ingineri. Nu au nici cea mai mică idee despre ce se petrece în interiorul unei celule vii, dar ei presupun că singurul lucru care ar putea să afecteze bunăstarea unui organism este acela suficient de puternic cât să încălzească țesutul. Dar asta e ca și când ar spune: “Știm că dacă fierbem un ou el devine tare.” Ceea ce nu știu ei, este faptul că dacă nu fierbi oul, el se trasformă într-un pui. Iar inginerii n-au nici cea mai mică idee cum se întâmplă asta, dar se comportă ca și când știu...” (Dr. Andrew Goldsworthy, Departamentul de Biologie, Imperial College).
 
În 2011, Organizația Mondială a Sănătății a reclasificat radiațiile emise de  telefoanele mobile ca fiind posibil cangerigene așa încât cresc riscul apariției gliomului, un tip de cancer cerebral malign.
 
Cel mai vast și mai comprehensiv studiu despre efectele radiațiilor emise de telefoanele celulare a fost realizat de Dr. Lennart Hardell (profesor de oncologie și epidemiologie) care a combinat propriile rezultate cu munca altor cercetători din întreaga lume. Studiul s-a numit Probe epidemiologice pentru asocierea dintre folosirea telefoanelor mobile și tumori. Începând cu anul 1999 a investigat obiceiurile legate de folosirea telefonului mobil a peste 2000 de oameni diagnosticați cu tumori cerebrale. Aceste tumori au fost corelate cu utilizarea celularelor datorită localizării lor – în apropierea urechilor. Concluziile studiului au fost șocante: concluzia este că radiațiile emise de telefoanele mobile măresc foarte mult riscul dezvoltării tumorilor pe creier. De asemenea, Dr. Lennart Hardell scoate în evidență faptul că studiile anterioare realizate în acest sens s-au desfășurat pe o perioadă prea mică de timp și de aceea rezultatele lor nu sunt concludente. Este necesară o perioadă mai mare de 10 ani pentru a se observa riscurile cancerigene ale radiațiilor, iar studiile anterioare nu îndeplineau această condiție. Înțelegem acum de ce neurochirurgii avertizează că cele mai multe cazuri și tipuri de cancer cerebral urmează să iasă la suprafață...
 
Suntem ființe extraordinare și totuși foarte complexe. Modul în care funcționează organismul nostru nu ține de hazard. La fel ca orice altă creatură de pe această Planetă, și noi ne-am adaptat acestui mediu natural, mediu care are propriul său echilibru delicat generat de fenomene vibratorii. Aceste frecvențe nu doar ne înconjoară, ele fac parte din ceea ce suntem și susțin viața. Celulele din interiorul nostru comunică între ele folosind vibrații vitale. ADN-ul se poate reproduce prin intermediul unor frecvențe electromagnetice. Suntem, ca orice alte ființe de pe acest Pământ, echipați cu un simț magnetic al cărui mod de funcționare îl înțelegem prea puțin. Suntem ființe vibratorii animate de câmpuri electrice, lumină și un anume magnetism. Deși am îmbrățișat tehnologiile wireless și le-am acceptat în viața de zi cu zi, la nivel celular, organismul nostru nu a făcut-o. Frecvențele artificiale în care ne scăldăm astăzi sunt străine corpului. Copiii noștri se nasc într-o lume pe care organismul lor pur și simplu nu o poate înțelege. Unde ne vor duce toate astea...? În momentul când companiile de telefonie mobilă vor recunoaște efectele negative ale radiațiilor asupra ființelor vii, dezastrul se va fi produs deja pe scară largă. Însă șansele ca aceste companii să-și dezvolte conștiințe sunt la fel de mici ca și în cazul industriilor producătoare de țigări. Banii vorbesc. Dacă se va produce vreo schimbare, cel mai probabil că nu va veni din partea lor. Va trebui să vină de la noi. Trebuie să deschidem ochii și să vedem problema cu care ne confruntăm...
În continuare, te invit să urmărești unul dintre cele mai bune filme documentare pe această temă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire