miercuri, 15 august 2012

Pepenele galben si principalele lui beneficii

 

1. Pepenele galben-sursa majora de vitamina A


 Pepenele galben este una din cele mai importante surse naturale de vitamina A. Pepenele galben contine vitamina A sub forma de beta-caroten, care este cea mai puternica forma de provitamina A. Datorita beta-carotenului pepenele are culoarea galbena sau portocalie.



Beneficiile vitaminei A asupra vederii si mai ales asupra vederii la lumina slaba sunt binecunoascute. Vitamina A este deasemenea indispensabila pentru o piele sanatoasa si pentru protectia mucoaselor.
Daca aveti pielea uscata, scuamoasa, fisurata incercati o cura de pepene galben si veti observa diferenta!
 

2.Vitamina C

Pepenele galben este o sursa majora de vitamina C, mult mai importanta decat ruda sa cu miez rosu, care are de 4 ori mai putina vitamina C.

Vitamina C este unul din cei mai puternici antioxidanti hidrosolubili, precum si un regenerator pentru alti antioxidanti din organism.
Carenta de vitamina C este implicate in asa-zisa “astenie de primavara”, datorita faptului ca pe timpul iernii scade consumul de fructe si legume.

3. Vitamina B6


Vitamina B6 sau piridoxina se gaseste in abundenta in pepenele galben, din aceasta cauza pepenele galben este deosebit de util pentru cei care au afectiuni ale sistemului nervos periferic dar si pentru sanatatea si buna functionare a sistemului nervos central.
Deasemenea, vitamina B6 ajuta la absorbtia magneziului, un mineral implicat in transmiterea nervoasa.


4. Acid folic


Pepenele galben contine deasemenea vitamina B9 sau acid folic, un compus extrem de important pentru sistemul nervos, impotriva anemiei si in sarcina.
Acidul folic este implicat si in prevenirea cancerului colo-rectal.

5. Sursa de K


 

Pepenele galben este o sursa importanta de K, la fel ca si pepenele rosu. De aceea pepene galben este deosebit de util pentru cei care sufera de retentie hidrosalina si afectiuni cardiovasculare.
In bolile cardiovasculare pepenele galben (dar si cel rosu) este un adevarat tratament hiposodat si diuretic, putand fi folosit in cure in cazul hipertensiunii arteriale, aritmiilor, anginei pectorale.

6. Tonic


Prin continutul ridicat in K pepenele galben este un adevarat tonic pentru organism, K fiind un cation cu rol important in transmiterea impulsurilor nervoase si in activitatea de pompa a inimii.

 7.  Apa

 

Pepene galben este un foarte bun hidratant si revigorant, continutul sau in apa fiind de peste 95%.
Pepenele galben ajuta la hidratarea si detoxifierea eficienta a organismului, putand fi consumat in acest scop in cure de o zi sau doua zile pe saptamana in care se consuma doar pepene galben.

 

8. Fibre


Pepenel galben contine fibre in cantitate mai mare decat cel rosu, fiind un bun stimulator si reglator digestiv.

Pepene galben este foarte indicat in cure pentru tratarea constipatiei cornice.

 

 

9. Stimulator imunitar


Pepenele galben contine foarte multa vitamina A care este o vitamina indispensabila pentru buna functionare a sistemului imunitar, atat indirect, prin protectia barierelor naturale:piele si mucoase, cat si direct, vitamina A avand rol in stimularea sintezei si activarea limfocitelor.

10. Pepenele galben in tratarea diverselor afectiuni


 

  • Hipertensiune arteriala
  • Aritmii
  • Scaderea acuitatii vizuale, cataracta, glaucom, oboseala/uscaciune oculara
  • Dislipidemii: colesterol, triglyceride, LDL- Cho( “colesterol rau”) crescute
  • Constipatie
  • Boli de piele
  • Afectiuni autoimmune, inclusive alergii
  • Febra

11.Pepenele galben- un aliat al frumusetii


Pepenele galben se poate utiliza ca atare, sub forma de felii subtiri sau sub forma de suc, pentru a rehidrata si a infrumuseta un ten uscat sau cu urme de oboseala.



Pepenele galben, sub forma de suc sau felii subtiri aplicate pe ten e folosit pentru a calma iritatiile si inflamatiile de la nivelul pielii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire