joi, 9 iulie 2015

Cele 7 legi cardinale ale vietii

1. Fa pace cu trecutul tau

Nu lasa trecutul sa iti distruga prezentul. Traieste mai mult in prezent, nu te atasa de amintirile si povestea trecutului, iarta! Ca sa reusim acest lucru, uneori este de ajutor si un psiholog. :)

2. Inceteaza sa te gandesti atat de mult, sa hiper-analizezi, sa critici situatiile prin care treci!

Este O.K sa acceptam ca nu putem avea toate raspunsurile. Este O.K. sa acceptam desfasurarea vietii exact asa cum este. “Viata iti va da orice experienta care sa te ajute in dezvoltarea ta interioara spre constientizare. Cum stii ca aceasta este experienta de care ai nevoie? Este experienta pe care o traiesti in acest moment.”Eckhart Tolle
Cele 7 legi cardinale ale Vietii
Foto: Shutterstock.com; mare, femeie, apus
Foto: Shutterstock.com; femeie, viata

3. Ceea ce cred altii despre tine ii priveste doar pe ei!

Nu lasa sa te afecteze proiectiile pe care ceilalti le au in legatura cu tine. Oricat de mult ti-ai dori sa ii multumesti pe toti, nu vei reusi niciodata. Poate si aceasta idee te poate ajuta: Aminteste-ti ca nici Iisus nu a fost iubit de toata lumea. Fii tu. Ai incredere in tine, in abilitatile tale, in tot ceea ce esti!
Iti recomandam si: 27 de lectii de viata de la Eckhart Tolle

4. Nu uita: Timpul vindeca, totul trece.

Din nou, bucura-te de prezent, fii constient/a ca totul trece si ca din fiecare incercare, buna sau rea tu vei iesi mereu cu capul sus.
Era odata un rege foarte bogat care a chemat la curtea sa un mare invatat Zen. I-a spus ca ii va oferi toate averile din lume, daca il va invata taina aceasta a acceptarii. Invatatul nu a acceptat averile daruite de rege, in schimb l-a ajutat darunindu-i un inel pe care era gravat “Si aceasta va trece”, astfel incat regele putea sa isi aminteasca tot timpul aceasta constanta universala, eliberandu-se de tensiuni si dureri.

Cele 7 legi cardinale ale Vietii

5. Nimeni nu este responsabil pentru fericirea ta!

Descopera acest adevar fundamental si vei gasi fericirea in fiecare clipa. Atunci cand ne asumam alegerile pe care le facem, viata noastra si ceea ce suntem si cand stim ca noi suntem primii care ne putem oferi tot ceea ce ne dorim, inclusiv apreciere si ganduri bune, realizam ca nimeni din exterior nu ar trebui sa fie responsabil pentru fericirea noastra.
Daca apar in jur oameni ce ne ofera cu drag grija, atentie, orice, aceasta este pentru ca meritam, pentru ca ne imbogateste viata, iar nu pentru ca viata noastra ar fi mai saraca fara acesti oameni, fiindca noi suntem deja un intreg minunat.

6. Nu compara viata ta cu a altora!

Fiecare are propriul drum, suntem diferiti si avem vieti diferite. Ne manifestam diferit in aceasta viata. De asemenea, nu ii judeca nici tu pe ceilalti pentru viata pe care o au. Nu ai nicio idee despre drumul lor, despre provocarile pe care ei le intampina.
Cele 7 legi cardinale ale Vietii
Foto: Shutterstock.com; femeie, leagan

7. ZAMBESTE!

Nu ai tu toate problemele lumii si nu le poti solutiona. Fiecare dintre noi am putea sa incepem cu noi insine pentru a crea o lume mai buna, alegand sa vibram mai pozitiv si mai cald fata de tot ceea ce ne inconjoara.
“Vei gasi ca viata este totusi valoroasa, doar ZAMBIND.” Charlie Chaplin

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire