joi, 3 octombrie 2013

Cum sa ne tratam de saracie si datorii

Cum ne tratam de saracie si datorii? Toti autorii cartilor de spiritualitate ne indeamna sa renuntam la atasamentul agresiv fata de bunurile materiale. De indata ce ne-am armonizat spiritul si am inteles cheia intamplarilor de viata, realitatea se va asterne mult mai placut pentru... trup si buzunar! 

Cum ne tratam de saracie si datorii?

Omul poate fi privit ca o entitate bipolara, avand o dimensiune materiala si una spirituala. Necunoasterea planului spiritual, ignorarea lui, genereaza probleme in plan material. Se spune despre saracie ca scoate tot ce-i mai urat in oameni. Am tot incercat, de-a lungul ultimilor ani, studiind experientele neplacute in plan financiar, atat ale mele, cat si ale celorlalti, sa inteleg. Am observat la nivel subtil faptul ca problemele financiare pot avea, cu o frecventa mai mare, urmatoarele cauze:
Atunci cand am dispus de resurse, i-am dispretuit sau i-am privit ”de sus” pe cei lipsiti de aceste avantaje: incapacitatea de a ierta, supararea, invidia, ”lipirea” sufletului de trup, refuzul de a ne bucura in sens spiritual de frumusetea si bogatia naturii, necinstirea, blamarea, condamnarea parintilor.
 
Am observat cum, de indata ce omul constientiza unde a gresit, situatia se indrepta, aproape miraculos. Bine, bine, imi veti spune, dar exista multi bogati care ii dispretuiesc pe cei care nu au. Asa este, dar nu putem noi sti care sunt lectiile lor de viata. Poate ca lectia lor este sa vada ca sensul vietii nu se afla in bunuri materiale. I-am vazut adesea platind – prin boala, inchisoare sau pierderi spirituale..
Si, ca sa va spun drept, n-am intalnit niciun bogat material care sa fie la fel de bogat si in plan spiritual. Nu ma indoiesc de faptul ca ar putea exista, dar eu nu am intalnit...
In ceea ce ma priveste, am cunoscut saracia, decaderea materiala. Pacatul meu? Am cultivat dispretul fata de cei pe care ii consideram prosti, fata de cei care si-au distrus destinul prin alegeri neinspirate. In loc sa manifest intelegere si acceptare, asa cum face un om spiritual, ii marginalizam, ii ocoleam sau ii alungam din preajma mea.

Destinul mi-a aratat in plan material ce inseamna sa fii sarac cu duhul.. Cu cat eu deveneam mai aroganta si mai atasata de intelepciune, cu atat cresteau lipsurile mele materiale. Imi amintesc de o vizita pe care am facut-o unor tarani florari. Am fost surprinsa sa descopar ca ei castiga intr-o luna cat eu n-am putut castiga in ultimii 10 ani. Material vorbind, eu sunt "saraca lipita" in raport cu niste oameni pentru care nu aveam o foarte mare consideratie. Ce palma peste orgoliul meu! Oamenii astia pe care eu ii consideram "limitati" mi-au aratat, in 20 de minute, ca cea cu adevarat ”limitata” am fost, de fapt, eu.
As mai adauga si faptul ca, uneori, neacceptarea unei situatii de restabilire a unui echilibru karmic poate duce la degradare materiala.
Cum ne tratam de saracie si datorii? Toti autorii cartilor de spiritualitate ne indeamna sa renuntam la atasamentul agresiv fata de bunurile materiale. Cerem iertare pentru ca ne-am legat mai mult de cele pamantesti, decat de Dumnezeu; cerem iertare pentru ca am respins purificarea si i-am condamnat pe ceilalti si pe Dumnezeu pentru necazurile noastre. De indata ce v-ati armonizat spiritul si ati inteles cheia intamplarilor de viata, realitatea se va asterne mult mai placut pentru… trupul si buzunarul vostru!

Alina Neagu, autor Revista Normal despre paranormal 
PS
Esti Spirit,Ai un Suflet si Locuiesti intr-un trup Nu invers Si ai un Tata,Tatal Spiritelor
Invitatie la descifrarea problemei capitale privind: de  unde venim,de ce ne-am nascut si unde ajungem dupa moartea trupului 
http://ryA9it 20 articole Mai gasiti si Diagnosticarea karmei si astfel veti intelege mai bine si ideile din articolul Alinei Neagu




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire