duminică, 8 septembrie 2013

Ce boli poti avea in functie de luna nasterii


Un studiu publicat in Journal of Aging Research din Statele Unite a scos la iveală faptul că luna naşterii îţi influenţează longevitatea. Cercetătorii au studiat datele a peste 1.500 de persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani, comparându-le cu informaţii ale rudelor (fraţi sau soţi/soţii) ale centenarilor care au trăit mai puţin. Se pare că luna naşterii influenţează longevitatea.Mai exact, persoanele născute toamna, între septembrie-noiembrie, au şanse mult mai mari de a ajunge la 100 de ani, faţă de cei născuţi în luna martie, de exemplu. De altfel, cercetătorii spun că cele mai mici şanse de a ajunge la 100 de ani le au persoanele născute primăvara.
Un alt studiu realizat la Universitatea Oxford la care au participat deopotrivă cercetători şi statisticieni, conduşi de profesorul Russell Foster, a scos la iveală şi bolile pe care le poţi dezvolta pe parcursul vieţii, în funcţie de luna naşterii. Iată concluziile lor.

1. Cine e născut in ianuarie… Alzheimer, Boala Crohn şi epilepsie

Explicaţia ar fi că persoanele născute în ianuarie s-au "bucurat" de prea puţină lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere. Iar statisticile prezentate de Oficiul britanic de Statistică vin să întărească supoziţia.

2. Cine e născut in februarie… tulburări de somn

Tot din cauza lipsei de lumină solară în perioada intrauterină şi după naştere, persoanele născute în februarie prezintă tulburări de somn, precum narcolepsia. Mai mult, cei născuţi în februarie sunt mai "activi" după lăsarea întunericului.

3. Cine e nascut in martie… astm

Cercetatorii spun ca de vina ar fi lipsa vitaminei D din organismul mamelor, vitamina activata de lumina soarelui. Vitamina D influenteaza si dezvoltarea creierului, tocmai de aceea copiii nascuti in martie pot fi mai slabi la invatatura fata de copiii nascuti in alte luni.

4. Cine e nascut in aprilie… autism si depresie sezoniera

Tot lipsa vitaminei D pare a fi de vina si in cazul copiilor nascuti in aprilie. Pe langa potentialul de autism si depresii sezoniere, copiii nascuti in aprilie pot avea, la maturitate, probleme cu alcoolul.

5. Cine e nascut in mai… diabet si glaucom

Cercetatorii cred ca lipsa luminii solare ii afecteaza si pe cei nascuti in mai. Pe langa problemele legate de diabet sau glaucom, statisticienii spun ca la persoanele nascute in luna mai se inregistreaza un IQ mai mic fata de persoane nascute in alta luna.

6. Cine e nascut in iunie… probleme cu vederea

Copiii nascuti in iunie au parte de soare, atat intrauterin, cat si dupa nastere. Insa, pentru ca nu sunt expusi la soare in primul trimestru de sarcina, pe parcurs pot aparea tulburari de vedere. Cu toate acestea, statisticienii vin cu o veste buna: cei mai multi CEO si castigatori de premii Nobel sunt nascuti in luna iunie.
7. Cine e nascut in iulie… probleme cu vederea
Ca si copiii nascuti in iunie, cei din luna iulie pot avea probleme cu vederea inca din primii ani. Insa, partea buna este ca, datorita expunerii unei lumini puternice in primele luni de viata, sunt mult mai optimisi si mai fericiti, ceea ce le scade riscul de a se confrunta cu depresii sau alte tulburari emotionale.


8. Cine e nascut in august… probleme de comportament
Copiii nascuti in august prezinta un risc cu 30% mai mare sa fie copii-problema in scoala decat cei nascuti in septembrie. Problema pare a veni din faptul ca ei sunt cei mai mici copii inscrisi in scoala si nu pot tine pasul, iar de aici pot aparea tot felul de probleme la nivel emotional.

9. Cine e nascut in septembrie… astm
Asmul este pus tot pe seama lipsei de vitamina D din organismul mamelor. La nivel scolar insa, pentru ca sunt cei mai mari din ciclul lor, copiii nascuti in septembrie sunt inclinati spre invatatura si concentrate spre a face cariera.


10. Cine e nascut in octombrie… astm
Desi sunt predispusi la astm, cei nascuti in octombrie au sanse crescute de a trai mai mult decat cei nascuti in alte luni. Statisticienii spun ca persoanele nascute in octombrie traiesc in medie cu 160 de zile mai mult decat cei veniti pe lume in lunile de primavara.11. Cine e nascut in noiembrie… pesimism
Pesimistii calendarului sunt cei nascuti in noiembrie. Cel putin asa concluzioneaza statisticienii care au analizat raspunsurile celor peste 30.000 de participanti la un studiu. La intrebarea “Cat de norocos esti”, persoanele nascute in noiembrie s-au declarat cel mai putin norocosi. Si tot statisticienii spun ca cei mai multi criminali in serie s-au nascut in noiembrie.


12. Cine e nascut in decembrie… astm si alergii
Nascuti in plin varf de gripe si raceli, cei nascuti in luna decembrie sunt predispusi la infectii inca din prima luna de viata. Cum anticorpii nu sunt suficient de bine formati, bolile din primele luni de viata lasa sechele serioase. La acestea se adauga si lipsa luminii solare, care ar putea genera boli precum tulburarea bipolara.

Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/ce-boli-poti-avea-in-functie-de-luna-nasterii/page/2/#ixzz2eJrI6nbt0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire