Cele mai importante alimente antiimbatranire
Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men's
Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de
consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din
care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.
1.
Migdalele - reprezinta niste gustări bogate în energie si nu
genereaza colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt
benefice pentru diabetici reducand de zahărul din sânge. Sunt, de
asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si
musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina
E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un
studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ
20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat
migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de
loc. Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de
asemenea, menţine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile
scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi
declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
2. Seminţele de in - sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici
seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc
petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine. British
Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mancat
aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani
au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si
iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de
zile, pe persoane cu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care
au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au
avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in
salate sau cu fulgi de ovaz.
3.
Roşiile - Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre
tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si
antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele
proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi licopenul. Studiile
arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii
urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea
riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi
cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva
ridurilor.
4. Cartofii dulci - sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti
tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus
acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn
diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate
spori metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza
împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV,
cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai
important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeşte
ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent studiu în American
Journal of Clinical Nutrition a constatat că voluntarii care au consumat 4
miligrame de vit. C (aproximativ o jumatate de cartof dulce mic) pe zi
timp de 3 ani a scăzut la apariţia ridurilelor cu 11%.
5. Spanacul -
Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O
masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu şi
magneziu şi este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate
ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti pot
susţine densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al celulelor canceroase,
reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon şi
creşterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. "Popeye
a fost ajutat de ceva ", spune Susan Bowerman, director adjunct al
Centrului pentru Nutritie Omului la Universitatea din California , la Los
Angeles.
6.
Rozmarinul - Acidul carnosic găsit în acest condiment sa
demonstrat că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta,
potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un
proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale
radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De
asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi
efectele generale ale îmbătrânire.
7.
Somonul salbatic - un sfert de portie de somon inseamna aproximativ
2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic
(EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea
activitatii cerebrale , un adevarat "brain's hardware" .
Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat că
ţesutului creierului uman intre 65 de ani - la 80 de ani cuprinse DHA cu
22% mai puţin decât tesutul cerebral uman intre 29 - la 35 de ani.
"Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor ,
începe consumarea de omega-3 acum", spune William Harris, Ph.D., un
cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este
atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de
crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si
astfel pot fi la
fel periculosi ca un cheeseburger. Obiectivul
- cel puţin două porţii pe săptămână de somon salbatic, spune Joan
dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and You.
8.
Afinele - "Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta
la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima " spune Ryan Andrews,
director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe langa
faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice
proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai
puternice actiuni antioxidante care neutralizează radicalii liberi cei care
cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe
zi şi daca se poate optati pentru cele salbatice, deoarece acestea contin
antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul verde -
este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati
anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe
zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de
asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea modificările care
datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul
verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot
stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai multe tipuri de
cancer.
10.
Ciocolată - cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un
nutrient natural din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care
ajuta la imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai
mare de 50% cacao conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea
găsit in vinul rosu si care să poată ţine artere flexibile şi tensiunea
arterială scăzută. Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au
baut cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra, datorita
flavonoidelor au textura pielii mai buna şi rezistenta la razele UV
decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala.
Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obţine toate
beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New York Presbyterian
Spitalul-Cornell.
11.
Tonul - acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient
ajută la păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de
asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte
radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea
celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de
proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de
niacin care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului. Cercetatorii
de la Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică
colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit
statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea
trigliceridelor si colesterolului).
12. Morcovi -
Gândiţi-vă la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte
bune pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care
împiedică moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca
mai puţine celulele moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza
porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi,
care au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitlor tipuri de cancer,
reduc riscul creerii de condiţii inflamatorii care favorizeaza astmul şi
artrita reumatoida.
13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la
prevenirea osteoporozei. "Ele, de asemenea, conţin o fibră numită inulină,
care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului
digestiv ", spune Bowerman. "Acesta la rândul său, facilitează absorbţia
de calciu. "
14.
Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez brun, sunt
bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp
inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele
integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este
încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame
de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.
15. Vin
roşu - contine resveratrol-un compus natural care
scade LDL, HDL şi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu-
poate fi numit cu adevărat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de
pacienţi în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, spune ca exista
97% mai multe şanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine
consumul de alcool pe zi, la mai puţin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu
este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la
protejarea mucoasei vasele de sânge din inima şi face mai putin probabila
moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi.
16.
Iaurtul - Beneficiile culturilor de iaurt sunt de
necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru
corp, deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul
imunitar şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile
sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii şi
active."
17.
Avocado - este plin de grasimi mononesaturate, este de
asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la
scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de
sângelui prin vaselor de sânge. Este
indicat sa mancati avogado de două ori pe săptămână.
18. Nucile - sunt
mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu polifenoli, care
pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte
fructe cu coajă combina doar una sau două dintre aceste caracteristici, nu
toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie) sau şapte nuci este
binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
19.
Curcumă sau turmeric - Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena
si lupta împotriva cancerului datorita proprietăţilor
anti-inflamatorii şi activităţilor de combatere a tumorilor date de
proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta
combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca
Boala Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea
explica de ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala,
în timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13%, în
conformitate cu Alzheimer's Association.
20.
Fasolea neagra - Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi
reduc riscul de atac de cord cu38 %, potrivit unui studiu publicat în Journal
of Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune
pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs,
deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunătăţi
funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienţi,
inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu
şi fibre.
21.
Merele - Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip,
datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer,
Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar. Optati
daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conţin mai
inflammationfighting antioxidanţi.
22.
Crabul Alaskan King - are continut ridicat în proteine si este sarac in
grasimi, are un continut ridicat de zinc. "Zincul este un antioxidant, dar
mai important, este ca acesta contribuie la susţinerea masei osoase
sănătoase şi a sistemului imunitar ", spune Bowerman.
23.
Rodiile - sucul din fructele biblice cu multe seminţe
pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului
numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. De fapt, un studiu
recent de la UCLA a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera
celulele cancerului de prostata.
24. Pak
Choy - sunt legume crocante crucifere "Bok Choy
este bogat in calciu, precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier,
beta-caroten, şi potasiu ", spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass.
Potasiul păstrează muschii si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii
arteriale, cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de
cancer pulmonar cât şi al vezicii urinare.
25. Stridiile -
Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod,
fier, potasiu, seleniu . "Dar carnea cremoasa de stridii este
renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului şi a
proteja împotriva cancerului de prostată", spune Bass.
26. Broccoli - O cana
de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu,
fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa are o concentraţie
ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar
studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează are proprietati
anticancerigene puternice.
27. Kiwi - acest
fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. "Este de
asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la
reducerea riscului de boli de inima, "spune Bowerman. "Eu încerc să
mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana".
28. Uleiul de măsline Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele
grasimi mononesaturate. "Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia
celulelor şi articulaţiilor, "spune Grieger. Un studiu în revista
Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei
spune Bowerman.
29.
Prazul - "Prazul poate sprijini
activitatea sexuală şi pentru a reduce riscul de cancer de prostată
", spune Michael Dansinger. M.D., un profesor asistent de medicină
şi un cercetător al obezităţii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . "Partea
verde a unui praz mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés,
salate şi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz. "Acest
var" al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea,
tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate
in acid folic, vitamina B.
30. Anghinarea - Lăudata
de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Conţine mai mult
magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea,
bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de
accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului
imunitar.
32. Ardeiul iute - stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia
sanguina şi ajuta la eliberarea endorfinelor ", spune Petersen. In plus,
ele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare
fără a creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de
asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A, capsaicina
lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui, inhibă neuropeptidele (substante
chimice care cauzează inflamaţie). Un recent studiu în revista Cancer Research
a constatat că ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostată.
Toate acestea de la o jumătate de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili),
în fiecare zi.
33. Ghimbirul -
contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace
împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat
in diferite sosuri.
34.
Scorţişoara - cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai
ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în
antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor
inclusiv in respiratia rău mirositoare. Unele studii
"sugereaza de asemenea, că ar putea ajuta la stabilizarea zaharului
din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, "spune dietetician Nancy
Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook." Ce e mai
mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange, incercaţi o
jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovăz."
35. Ouăle - Cei
care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei
care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii, conform unui studiu al
International Journal of Obesity. Consumati de asemenea gălbenuş de ou,
deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din galbenus datorita
mineralelelor si nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si
senzatia de satietate.
36. Smochinele - Bogate
in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului în
organism, făcând este mai dificila invazia de agenţi patogeni, spune Petersen. Fibrele
din smochine pot determina scaderea zahărului din sânge reducerea riscul de
diabet zaharat şi metabolice sindrom. Selectaţi smochine cat mai inchise la
culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.
37. Ciupercile - sunt
delicioase atunci când sunt adăugate la orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate
în ergothioneine antioxidant care protejeaza cresterea anormală a celulelor.
"Pe scurt, acestea reduc riscul de cancer ", spune Bowerman, care
recomandă o jumătate de ceaşcă o dată sau de două ori pe săptămână. "
Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor
imunitara creste. "
38. Ananasul -
Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în special,
bromelaina este ca un cocktail anti-inflamatoriu. Ananasul de
asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a
degenerescenţei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei
ori pe saptamana este portia ideala.
39. Suc de fructe sau suc de
legume - Într-o
2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele
care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de
legume în fiecare săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul
ca au fost cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei
care beau mai puţin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de
polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza
celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune autorul
studiului, Amy Borenstein, Ph.D.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire