sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Mai Draga Politicianule Roman

11 Ianuarie 2013 - Simona Popescu  ARC(Alianta pt Romania Curata)

In ultimii 23 de ani te-ai imbuibat, ti-ai imbogatit tot neamul, prietenii, amantele, soferul si frizerul si ti-ai demonstrat incompetenta si manelismul atat pe ecranele televizoarelor cat si prin asa zisa ta “profesie” de politician roman. Achizitiile publice cu care ai jonglat bagand banii publici in propriul tau buzunar, smecheriile din fonduri europene din care ti-ai adaptat slugile in loc sa-i inveti pe toti cei cu potential cum sa ajunga sa gestioneze proiecte comunitare, contractele grase, privatizari oneroase care iti asigura traiul indestulat tie si famigliei tale, conturile uriase din raiurile fiscale, toate matrapazlacurile stiute si nestiute de noi s-au petrecut in vreme ce tu ne sfidai si iti urmareai planul de a distruge orice prevedere, din orice lege existenta, care putea fi macar un pic interpretata in favoarea cetateanului onest.

Acum aflu ca dupa ce m-ai stors de banii castigati cu multa truda, pe mine si pe ceilalti care mai muncesc cinstit prin Romania, punandu-ma sa platesc biruri uriase, auiristice si abuzive pentru ca sa ai tu de unde sa te infrupti, dupa ce am fost chinuita si umilita prin spitalele romanesti, dupa ce copilul meu “beneficiaza” de invatamantul cu cea mai slaba calitate din Europa... ca ma mai scoti si datoare! Pe mine, pe fiecare roman, cu cate 2500 de euro/persoana.

Le datorezi cetatenilor enorm respect pentru ca macar au iesit, aproape jumatate dintre ei, sa voteze nominalizatii pentru Parlament. Un Parlament al Lacustelor. Mai multe, mai puse pe prapadit bani de la buget, mai iubitoare de trai in lux decat au fost altele vreodata! 

Abia atunci cand culisele puterii vor deveni transparente, cand nici un functionar nu-si va mai permite sa-si bata joc de vreun cetatean pentru tupeul de a-i pune o simpla intrebare (sau pentru ca a cerut sa participe la sedinte publice prin lege, la orice nivel ar fi ele, ca sa opreasca votul tranzactionat pe sume enorme al unor "alesi"), atunci cand toate rapoartele de activitate, toate achizitiile publice, toate statele de plata, orice cheltuiala din bani publici vor fi la vedere, cand te vei implica pentru a-i educa pe cetateni cum sa iti verifice numitii in diverse functii ca sa fie corecti... atunci vom stii, mai draga politicianule roman, ca te-ai schimbat irevocabil!

Pana atunci insa tragem o linie de demarcatie puternic ingrosata intre datoriile tale si cele ale noastre, simpli cetateni. Nu ne mai scoate pe noi datori. Ajunge! A venit vremea sa-ti mai platesti si singur datoriile! Daca nu ai de unde, ai grija sa nu-ti cada pantalonii pe jos si mai strange si tu cureaua cum au facut-o milioane inaintea ta ca sa le supravietuiasca macar familiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire