Ghimbirul si sanatatea
Multa lume se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi, crizele de cistita si in special de raceli ...............bolile cronice se acutizeaza pana aici nimic nou ... povestea incepe despre aceasta planta minunata Ghimbirul ... eu recomand la toata lumea cat apuc aceasta planta care acum 6 ani m-a scapat de crizele la rinichi ... nu este un fals sau o minciuna este ceva incercat pe pielea mea ... Eu sunt diagnosticata cu litiaza renala ...cand ma prindea o raceala facea criza de rinchi niste dureri chinuitoare la urinat, dureri abdominale, dureri de spate, hematurie (sange in urina). Deci pot sa va zic ca nu a fost de loc placut ... m-am chinuit asa cred ca 2 ani ... cand crizele incepeau sa fie din ce in ce mai frecvente ...faceam si 4-5 crize pe an ... luam medicamente gen Urinex, Urinal etc insa era floare la ureche ... si atunci am auzit de la un nutritionist si dr in diabetologie despre ceaiul de ghimbir ... mi-a spus ce sa fac cum sa il prepar si cat sa beau ... si in 6 luni de baut ceai de ghimbir a 3 cani pe zi am scapat de crizele de rinichi ... vreau sa zicca de 6-7 ani de la tratament am mai facut o singura data criza de rinichi acum 2 ani din vina mea ca nu m-am imbracat cum trebuie ... Acest ceai miroase minunat ... este iute la gust si iti creeaza un semntiment placut de caldura ... este greu la inceput sa il consumi datorita gustului iute ...insa daca nu il faceti concentrat va obisnuiti repede ...inainte de a va scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu totii sunt sigura. "Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae,se intalneste in tinuturile asiatice ( China ). Este o planta erbacee aromata, al carei radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989), este introdusa si in comertul nostru. Din punct de vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are elemente yang. Planta este folosita in alimentatie si terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire si creeaza echilibrare. Este calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie, elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului (contra matretei).
Curata
intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta
in astm. Are calitatea de a feri de raul de mare,
ameteli, vertijuri, greturi. Ceaiul de ghimbir este un
bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in
inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra,
eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In
China , este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000
ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se
mai poate trata cu tinctura de ghimbir. Ceaiul din
rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în
tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut
chimioterapie. Pe langă faptul că le înlătură greaţa,
ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri.
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele
cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi
de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In
medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita
actiunilor sale stimulente, tonice si energizante.
Este util persoanelor cu circulatie periferica
deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta
planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la
intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util
persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente,
letargice, aducand tonus, energie si optimism.
Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de
efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului. O
lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml
de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este
administrata de trei ori pe zi. Ghimbirul este un
antibiotic natural ... este foarte bun antiinflamator
si un foarte bun antiseptic pt organism ... este
diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la
rinichi, retentii urinare, infectii urinare.
Ghimbirul contine ulei volatil
(predominen tzingiberol) si compusi fenolici
(gingeroli). Are efect antiemetic si antivertiginos,
inhiband zona chemoreceptoare declansatoare a vomei si
centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv este
coleretic si colecistochinetic, favorizand secretia
bilei si motilitatea vezicii biliare. Ghimbirul este
folosit in alimentatie drept condiment picant pentru
aromatizarea mancarurilor si bauturilor. Da o aroma
placuta ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si
boabelor din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul,
planta are calitatea de a atenua mirosul specific al
preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau
peste. Ghimbirul este comercializat sub mai multe
forme: Rădăcini întregi, proaspete: o rădăcină de
ghimbir este numită "mană". Ea are o culoare
galben-deschis la interior şi o coajă de diferite
nuanţe cafenii. Ghimbirul jamaican, de culoare galben
deschis, este socotit a avea cea mai bună calitate.
Ghimbirul african şi indian are o coajă mai închisă la
culoare şi este de calitate mai slabă. Rizomii întregi
au gustul cel mai proaspăt. Rădăcini uscate: se
comercializează "negre" (cu coajă cu tot) sau "albe"
(fără coajă). Sunt disponibile întregi sau tăiate
felii. Ghimbir pudră: are culoare galben-deschis şi
este obţinut prin măcinarea rădăcinii uscate. Ghimbir
conservat: este preparat din rizomi tineri, decojiţi,
tăiaţi şi apoi fierţi într-un sirop gros de zahăr.
Bucăţile de ghimbir şi siropul sunt conservate
împreună. Ghimbirul este moale şi cărnos, dar extrem
de iute. Ghimbir cristalizat: este
obţinut prin fierbere în sirop de zahăr, uscat apoi la
aer şi rulat în zahăr. Ghimbir murat: este tăiat
feliuţe foarte subţiri, ca hârtia, şi apoi murat în
oţet. Ghimbirul murat este numit în Japonia "gari" şi
însoţeşte adesea "sushi"; este servit între feluri,
pentru a reîmprospăta cerul gurii. Are culoare
rozalie. Alte utilizări ale ghimbirului: În industria
parfumurilor: graţie uleiului esenţial pe care îl
conţine, rizomul de ghimbir emană o savoare de lămâie
piperată şi conferă astfel căldură şi personalitate
parfumurilor. În industria cosmeticelor: La spitalele
din Beijing , este utilizat în tratamentul alopeciilor
(cheliilor) sub formă de rondele proaspete.
Cosmetologii europeni au fabricat loţiuni cu ghimbir
pentru tonificarea şi revitalizarea părului. Loţiunile
de corp pe bază de ghimbir au efecte de întinerire:
hrănesc epiderma şi îi conferă fineţe şi supleţe.
Fiind bogat în magneziu, fosfor şi acizi aminaţi,
ghimbirul este omniprezent în formule revitalizante
ale cremelor de faţă. În medicina alternativă:
Moleculele aromatice de ghimbir trimit impulsuri
creierului imediat ce ating pielea, relaxând şi
detensionând musculatura. Rădăcina încălzeşte
meridianele de acupunctură. Terapeuţii folosesc
uleiurile aromatice de ghimbir pentru fricţionarea
zonelor unde se acumulează tensiuni negative: tâmplă,
ceafă, încheieturi. Prepararea ceiului de ghimbir.
Este
important sa fie consumata radacina de ghimbir ... nu
pliculetele sau praf luat de la plafar ... ci luat din
supermarketuri ca se gaseste ... cum arata? uitati-va
in poza si o sa va dati seama imediat ...
Se ia o bucata mai
mica din radacina ... cam de 5 cm un bulb ...se spala
bine sub jet de apa rece ... se rade cu razatoarea
mica ... Se fierbe 1 l de apa,
cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit
si se fierbe 1
minut dupa care se stinge si
se lasa 30 min acoperit... apoi se strecoara si
se consuma in jur de 3 cani pe zi cu inghitituri mici.
Atentie!!! nu se
consuma seara pt ca este si un foarte bun energizant
... este foarte utila si la curele de slabire ca este
un antioxidant foarte bun ... eu am baut ceai de
ghimbir jumate de an in continu ca si tratament
...
E foarte
ciudat cum omul uita de pe o zi pe alta din comoditate
despre efectele unui ceai ...eu personal nu sunt fan
ceaiuri ...nu imi plac beau doar cand sunt bolnava ...
insa acum sunt ffff hotarata sa beau ceai de ghimbir,
sa fac o cura cu ghimbir pt a intari imunitatea, pt a
ajuta in cura de slabire, pt a ma simti mai bine.
Incercati si
voi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire