sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Nutritionistii germani au raspunsul

Nutritionistii germani au raspunsul! Cei mai renumiti dintre ei au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele organe. Lista acestora a fost publicata recent în ziarul Bild din Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi. Va prezentam lista acestor alimente. Piele/par 1.Pepenele. Are foarte putine calorii si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii. 2. Iaurtul degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale îmbunatatesc aspectul pielii. 3. Grâul. Are calciu, acizi grasi, dioxid de siliciu - provizii de sanatate pentru piele, par si unghii. 4. Orzul. Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza. 5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii. 6. Hreanul. Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active continute. 7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii. Rinichi 8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare. 9. Visinele. Contin potasiu, substanta pe care rinichii "se lupta" sa o elimine din sânge, când e în exces. 10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza activitatea rinichilor. 11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi. 12. Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru pentru rinichi. 13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza. 14. Ridichea neagra. Are proprietati de antibiotice naturale. 15. Varza murata. Detoxifica întregul organism. 16. Hrisca. În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de hipertensiune arteriala. 17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii. Oase 18. Migdalele. Contin magneziu, care ajuta oasele sa ramâna sanatoase. 19. Spanacul. Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor. 20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora Le întareste dintii, oasele si Le stimuleaza cresterea. 21. Secara. Benefica pentru dinti, oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar if B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc. 22. Brânza. Este o sursa de calciu, contribuind la întarirea oaselor. Intestine/stomac 23. Tinctura de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale. 24. Pastârnacul. Stimuleaza digestia. 25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa intestinala. 26. Arpacasul. Aduce în organism necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa. 27. Mararul. Amelioreaza indigestia. 28. Soia. Are proprietati anticancerigene. 29. Nucile. Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor. Ficat 30. Anghinarea. Are proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei. 32. Conopida. Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitii ficatului. 33. Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul. 34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al ficatului. 35. Papadia. Reduce colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului. 36. Laptele. Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente. 37. Menta. Uleiurile sale esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor. 38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul. 39. Carnea de vita si de mânzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate. Creier 40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie celulele creierului. 41. Quinoa. Bogat în fier, întareste memoria si încetineste procesul de îmbatrânire. 42. Carnea de pasare de curte. Are grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase. 43. Fasolea. Creste puterea de concentrare. 44. Oul. E o sursa grozava de proteine, iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei. 45. Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si insomnia. 46. Bananele. Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si mineralele fructelor îl energizeaza. 47. Caisele. Un amestec ideal de minerale ce stimuleaza neuronii. 48. Stafidele. Au mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier. 49. Perele. Ajuta circulatia sangvina, iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea "de lucru" a creierului. 50. Mazarea. E bogata în proteine bune pentru memorie si concentrare. 51. Salata verde . Substantele opiacee calmeaza sistemul nervos. Ochi 52. Castanul salbatic. Substantele sale active calmeaza iritatiile si senzatia de usturime. 53. Arnica. Uleiurile esentiale calmeaza inflamatiile oculare. 54. Mesteacanul alb. Vitamina C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor. 55. Limba de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale. 56. Rostopasca. Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii uscati. 57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si febra fânului. 58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata calculatorului. 59. Grasimea de gaina. Împreuna cu iarba de silur, face minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi. 60. Strugurii. Aceste fructe ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne. 61. Patlagina. Taninurile sale trateaza infectiile oculare. 62. Capsunele. Ajuta ochiul în timpul vederii nocturne. 63. Centaurium minus. Tinctura acestei plante vindeca afectiunile oculare. 64. Ananasul. Contine numeroase enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator. 65. Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sânge oculare. Inima 66. Varza. Are mult potasiu si fier, necesare inimii si circulatiei sangvine. 67. Broccoli. Previne ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si caroten. 68. Ridichea. Apara împotriva atacurilor de inima. 69. Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din sânge, În plus, are si putine calorii. 70. Morcovul. Acidul folic si bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima. 71. Pestele. Acizii grasi Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri. 72. Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunatateste activitatea inimii si circulatia. 73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele vasculare cerebrale. 74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata sângele de toxine. 75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele mari de sânge. 76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul, curata sângele cu ajutorul unor minerale specifice. 77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si reduce colesterolul. 78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sânge. 79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale si în bolile de inima. 80. Cartofii. Protejeaza contra accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular. 81. Paprika. Protejeaza inima si vasele de sânge. 82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea arteriala. 83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala. 84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru protectia întregului sistem vascular. 85. Fasolea neagra. O cana din acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral ce previne aparitia tulburarilor de ritm cardiac. 86. Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C, B, D si E, sunt bune pentru circulatia sângelui. 87. Zmeura. Actioneaza ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar. 88. Murele. Sunt considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutând la functionarea optima a cordului. 89. Socul. Îmbunatateste circulatia sângelui. 90. Piersicile. Au multe vitamine si oligtlemente care protejeaza inima. 91. Ciresele. Împrospateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu. 92. Rubarba. Fortifica inima si scade tensiunea arteriala. 93. Grepfrutul. Are o enzima speciala, care previne obstructiile vasculare si tromboza. 94. Ciuperca Shitake. Reduce colesterolul. 95. Prunele. Previn tromboza. 96. Curmalele. Sunt bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza împotriva aterosclerozei. 97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor sangvine. 98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici în bolile cardiovasculare. 99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K. 100. Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sânge, care poate duce la formarea colesterolului pe vasele inim 101. Smochinele: contin vitaminele din grupa B, minerale, potasiu, magneziu, fier, foarte mult calciu, zinc precum si oligoelemente importante: fluor, pentru intarirea dentitiei si seleniu pentru intarirea sistemului imunitar. 102. Nuci braziliene: magneziu, fosfor, acid folic, calciu potasiu precum si continut mare de seleniu - care contribuie la reducerea riscului de cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele, aminoacizii esentiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peste, tocmai de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post. 103. Caju: contine acidul oleic care este vestit pentru efectele benefice asupra sistemului cardio-vascular. Este bogat in vitaminele B1 (0,63 mg/100 g), B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g), antioxidant benefic sistemului cardiovascular. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sitemul osos si dinti. 104. Susan - seminte sau halva: continut bogat de cupru, mangan, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor, vitamina B1 si fibre. 105. Miere de albine: fara comentarii

1 comentarii:

La 29 septembrie 2016 la 21:25 , Blogger cronicar a spus...

Sfaturi bune. Undeva citisem ca nu se recomanda de consumat la aceiasi masa rosii cu paine fiindca produce acid etilic intern. Asi vrea sa lecturez si despre mancaririle consumate impreuna cu alte alimente. E corect de de consumat concomitent legume si fructe ???

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire