Nutritionistii germani au raspunsul
Nutritionistii
germani au raspunsul! Cei mai renumiti dintre ei au stabilit care sunt
cele mai sanatoase 100 de alimente ce îti protejeaza principalele
organe. Lista acestora a fost publicata recent în ziarul Bild din
Germania si a facut deja furori în întreaga lume. În cazul legumelor si
fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau
congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie
administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi. Va prezentam
lista acestor alimente. Piele/par 1.Pepenele. Are foarte putine calorii
si e un fruct excelent pentru mentinerea fermitatii pielii. 2. Iaurtul
degresat. Are o concentratie ridicata de vitamina A, iar bacteriile sale
îmbunatatesc aspectul pielii. 3. Grâul. Are calciu, acizi grasi, dioxid
de siliciu - provizii de sanatate
pentru piele, par si
unghii.
4. Orzul. Contine substante bioactive, înfrumuseteaza si revitalizeaza.
5. Cimbrul. Curata organismul si reda stralucirea pielii. 6. Hreanul.
Regenereaza parul, pielea si unghiile, multumita substantelor active
continute. 7. Mustarul. Regleaza fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi 8. Sfecla rosie. Stimuleaza arderile celulare. 9. Visinele.
Contin potasiu, substanta pe care rinichii "se lupta" sa o elimine din
sânge, când e în exces. 10. Castravetele. Are multa apa si stimuleaza
activitatea rinichilor. 11. Telina. Protejeaza rinichii de virusi. 12.
Varza rosie. Aminoacizii si proteinele sale actioneaza ca un filtru
pentru rinichi. 13. Gulia. Vitamina C protejeaza celulele renale, iar
fierul si fosforul energizeaza. 14. Ridichea neagra. Are proprietati de
antibiotice naturale. 15. Varza murata. Detoxifica
întregul organism. 16.
Hrisca. În medicina complementara, e folosita ca produs dietetic în
cazul bolilor de rinichi si în diabet. E eficienta daca suferiti de
hipertensiune arteriala. 17. Patrunjelul. Detine combinatia ideala de
minerale pentru a curata rinichii. Oase 18. Migdalele. Contin magneziu,
care ajuta oasele sa ramâna sanatoase. 19. Spanacul. Aduce în organism
necesarul de calciu pentru rezistenta oaselor si functionarea muschilor.
20. Meiul. Deosebit de bun pentru copii, carora Le întareste dintii,
oasele si Le stimuleaza cresterea. 21. Secara. Benefica pentru dinti,
oase si muschi. E o sursa ideala de oligtlemente, cum ar if B-vitamine,
potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc. 22. Brânza. Este o sursa de
calciu, contribuind la întarirea oaselor. Intestine/stomac 23. Tinctura
de fenicul. Protejeaza mucoasele intestinale. 24.
Pastârnacul. Stimuleaza
digestia. 25. Mango. Are vitamina A si antioxidanti ce apara mucoasa
intestinala. 26. Arpacasul. Aduce în organism necesarul de fibre,
magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa. 27. Mararul. Amelioreaza
indigestia. 28. Soia. Are proprietati anticancerigene. 29. Nucile.
Contin o forma purificata de Omega 3, care ajuta la reducerea riscului
de cancer al intestinelor. Ficat 30. Anghinarea. Are proteine
regenerative, iar acidul folic si antioxidantii sai previn bolile
hepatice. 31. Sucul de ridiche. Stimuleaza secretia bilei. 32. Conopida.
Contribuie la protejarea si îmbunatatirea activitii ficatului. 33.
Drojdia de bere. E o importanta sursa de vitamina B, detoxifica ficatul.
34. Nasturelul (Nasturtium Officinale). E folosit la producerea
mustarului si a uleiurilor bune pentru metabolismul bilei si al
ficatului. 35.
Papadia. Reduce
colesterolul si ajuta la buna functionare a ficatului. 36. Laptele.
Apara ficatul de diferite afectiuni frecvente. 37. Menta. Uleiurile sale
esentiale stimuleaza secretia biliara si ajuta la calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure. Degreseaza ficatul. 39. Carnea de vita si de
mânzat. Contine vitamina B, fier si proteine de buna calitate. Creier
40. Lintea. Contine proteine, glucide si lecitina de care au nevoie
celulele creierului. 41. Quinoa. Bogat în fier, întareste memoria si
încetineste procesul de îmbatrânire. 42. Carnea de pasare de curte. Are
grasimi si uleiuri care ofera energie celulelor nervoase. 43. Fasolea.
Creste puterea de concentrare. 44. Oul. E o sursa grozava de proteine,
iar galbenusul contine colina, care ajuta la dezvoltarea memoriei. 45.
Avocado. E un fruct care combate stresul, nervozitatea si
insomnia. 46. Bananele.
Contin substante benefice pentru creier. Glucoza, vitaminele si
mineralele fructelor îl energizeaza. 47. Caisele. Un amestec ideal de
minerale ce stimuleaza neuronii. 48. Stafidele. Au mult zahar (75%),
resursa energetica pentru creier. 49. Perele. Ajuta circulatia sangvina,
iar zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea
"de lucru" a creierului. 50. Mazarea. E bogata în proteine bune pentru
memorie si concentrare. 51. Salata verde . Substantele opiacee calmeaza
sistemul nervos. Ochi 52. Castanul salbatic. Substantele sale active
calmeaza iritatiile si senzatia de usturime. 53. Arnica. Uleiurile
esentiale calmeaza inflamatiile oculare. 54. Mesteacanul alb. Vitamina
C, potasiul si calciul continute întaresc imunitatea ochilor. 55. Limba
de miel. Are o multime de taninuri si saponine ce reduc inflamarea
vaselor conjunctivale. 56.
Rostopasca. Este eficienta împotriva virusilor, în special pentru ochii
uscati. 57. Gutuia. Cu pectina si calciu, e buna pentru alergii si
febra fânului. 58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis). Calmeaza
ochii în cazul persoanele tensionate, care stau mult în fata
calculatorului. 59. Grasimea de gaina. Împreuna cu iarba de silur, face
minuni daca e aplicata ca unguent pe ochi. 60. Strugurii. Aceste fructe
ajuta cu precadere ochiul în timpul vederii nocturne. 61. Patlagina.
Taninurile sale trateaza infectiile oculare. 62. Capsunele. Ajuta ochiul
în timpul vederii nocturne. 63. Centaurium minus. Tinctura acestei
plante vindeca afectiunile oculare. 64. Ananasul. Contine numeroase
enzime ce relaxeaza ochii celor care stau mult la calculator. 65.
Rozmarin. Purifica ochii si protejeaza vasele de sânge oculare. Inima
66. Varza.
Are mult potasiu si
fier, necesare inimii si circulatiei sangvine. 67. Broccoli. Previne
ateroscleroza si atacurile de cord, prin continutul de calciu, fier si
caroten. 68. Ridichea. Apara împotriva atacurilor de inima. 69.
Portocalele. Contin vitamina C, care scade valoarea colesterolului din
sânge, În plus, are si putine calorii. 70. Morcovul. Acidul folic si
bioflavonoidele radacinoasei protejeaza inima. 71. Pestele. Acizii grasi
Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si de calcifieri. 72.
Ceapa. Scade presiunea sângelui, îmbunatateste activitatea inimii si
circulatia. 73. Usturoiul. Alicina continuta previne accidentele
vasculare cerebrale. 74. Usturoiul salbatic. Substantele sale curata
sângele de toxine. 75. Sparanghelul. Asparagina curata cordul si vasele
mari de sânge. 76. Cicoarea. Scade tensiunea arteriala si colesterolul,
curata sângele cu
ajutorul
unor minerale specifice. 77. Uleiul de masline. Energizeaza cordul si
reduce colesterolul. 78. Somonul. Acest peste e o sursa buna de acizi
grasi Omega 3, care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din
sânge. 79. Dovleacul. Are efect benefic în cazul hipertensiunii
arteriale si în bolile de inima. 80. Cartofii. Protejeaza contra
accidentelor cerebro- vasculare, oferind o cantitate mare de vitamina C
pentru sistemul vascular. 81. Paprika. Protejeaza inima si vasele de
sânge. 82. Rosiile. Diuretice eficiente, normalizeaza tensiunea
arteriala. 83. Maslinele. Reduc colesterolul nociv si tensiunea
arteriala. 84. Merele. Contin 300 de substante esentiale pentru
protectia întregului sistem vascular. 85. Fasolea neagra. O cana din
acest aliment furnizeaza între 120 si 320 miligrame de magneziu, mineral
ce previne aparitia tulburarilor de ritm
cardiac. 86.
Coacazele. Cu cea mai mare concentratie de minerale si de vitamine C,
B, D si E, sunt bune pentru circulatia sângelui. 87. Zmeura. Actioneaza
ca o aspirina naturala, întarind sistemul imunitar. 88. Murele. Sunt
considerate de specialistii germani fructe cardioactive, ajutând la
functionarea optima a cordului. 89. Socul. Îmbunatateste circulatia
sângelui. 90. Piersicile. Au multe vitamine si oligtlemente care
protejeaza inima. 91. Ciresele. Împrospateaza resursele de potasiu,
calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu. 92. Rubarba. Fortifica inima
si scade tensiunea arteriala. 93. Grepfrutul. Are o enzima speciala,
care previne obstructiile vasculare si tromboza. 94. Ciuperca Shitake.
Reduce colesterolul. 95. Prunele. Previn tromboza. 96. Curmalele. Sunt
bogate în fier, calciu si potasiu. Reduc tensiunea arteriala, protejeaza
împotriva aterosclerozei.
97. Afinele. Pigmentul lor albastru ajuta la elasticitatea vaselor
sangvine. 98. Ovazul. Are acizi grasi, benefici în bolile
cardiovasculare. 99. Porumbul. Are vitamina D si vitamina K. 100.
Ardeiul iute. Previne cresterea zaharului din sânge, care poate duce la
formarea colesterolului pe vasele inim 101. Smochinele: contin
vitaminele din grupa B, minerale, potasiu, magneziu, fier, foarte mult
calciu, zinc precum si oligoelemente importante: fluor, pentru intarirea
dentitiei si seleniu pentru intarirea sistemului imunitar. 102. Nuci
braziliene: magneziu, fosfor, acid folic, calciu potasiu precum si
continut mare de seleniu - care contribuie la reducerea riscului de
cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele,
aminoacizii esentiali apropie nucile de Brazilia de carne sau peste,
tocmai de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post.
103. Caju:
contine acidul oleic care este vestit pentru efectele benefice asupra
sistemului cardio-vascular. Este bogat in vitaminele B1 (0,63 mg/100 g),
B2 (0,26 mg/100 g), B3 (10,1 mg/100 g) si vitamina E (0,78 mg/100 g),
antioxidant benefic sistemului cardiovascular. Magneziul continut de
caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce
tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g)
este important pentru sitemul osos si dinti. 104. Susan - seminte sau
halva: continut bogat de cupru, mangan, calciu, magneziu, fier, zinc,
fosfor, vitamina B1 si fibre. 105. Miere de albine: fara comentarii
1 comentarii:
Sfaturi bune. Undeva citisem ca nu se recomanda de consumat la aceiasi masa rosii cu paine fiindca produce acid etilic intern. Asi vrea sa lecturez si despre mancaririle consumate impreuna cu alte alimente. E corect de de consumat concomitent legume si fructe ???
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire