Ghimbir pentru rinichi
Multa lume
se plange in aceasta perioada de crizele de rinichi,
crizele de cistita si in special de raceli (aici intru
si eu) ... este primavara si bolile cronice se
acutizeaza pana aici nimic nou ... povestea incepe
despre aceasta planta minunata Ghimbirul ... eu
recomand la toata lumea cat apuc aceasta planta care
acum 6 ani m-a scapat de crizele la rinichi ... nu
este un fals sau o minciuna este ceva incercat pe
pielea mea ... Eu
sunt diagnosticata cu litiaza renala ...cand ma
prindea o raceala facea criza de rinchi niste dureri
chinuitoare la urinat, dureri abdominale, dureri de
spate, hematurie (sange in urina). Deci pot sa va zic
ca nu a fost de loc placut ... m-am chinuit asa cred
ca 2 ani ... cand crizele incepeau sa fie din ce in ce
mai frecvente ...faceam si 4-5 crize pe an ... luam
medicamente gen Urinex, Urinal etc insa era floare la
ureche ... si atunci am auzit de la un nutritionist si
dr in diabetologie despre ceaiul de ghimbir ... mi-a
spus ce sa fac cum sa il prepar si cat sa beau ... si
in 6 luni de baut ceai de ghimbir a 3 cani pe zi am
scapat de crizele de rinichi ... vreau sa zicca de 6-7
ani de la tratament am mai facut o singura data criza
de rinichi acum 2 ani din vina mea ca nu m-am imbracat
cum trebuie ... Acest ceai miroase minunat ... este
iute la gust si iti creeaza un semntiment placut de
caldura ... este greu la inceput sa il consumi
datorita gustului iute ...insa daca nu il faceti
concentrat va obisnuiti repede ...inainte de a va
scrie reteta de preparare acestui ceai vreau sa va dau
detalii deaspre acesta planta de care am auzit cu
totii sunt sigura. "Ghimbirul face parte din familia
Zingiberaceae,se intalneste in tinuturile asiatice (
China ). Este o planta erbacee aromata, al carei
radacina are gust placut. De putin timp (dupa 1989),
este introdusa si in comertul nostru. Din punct de
vedere yoga, este triplu yin, dar metafizic - are
elemente yang. Planta este folosita in alimentatie si
terapie; in special iarna, face mancarea mai usoara si
mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator,
are efect de linistire si creeaza echilibrare. Este
calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestie,
elimina gazele, da pofta de mancare, neutralizeaza
toxinele, este sudorific, ajuta la ingrijirea parului
(contra matretei).
Curata intestinul
si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm. Are
calitatea de a feri de raul de mare, ameteli,
vertijuri, greturi. Ceaiul de ghimbir este un bun
remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile
gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de
mucozitati si congestii respiratorii. In China , este
cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani,
folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai
poate trata cu tinctura de ghimbir. Ceaiul din
rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în
tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut
chimioterapie. Pe langă faptul că le înlătură greaţa,
ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri.
Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele
cinci ingrediente principale in dietoterapie, alaturi
de otetul de orez, vinul de orez, sare si miere. In
medicina si estetica, ghimbirul este folosit datorita
actiunilor sale stimulente, tonice si energizante.
Este util persoanelor cu circulatie periferica
deficitara. Prin stimularea metabolismului, aceasta
planta ajuta la eliminarea toxinelor, precum si la
intensificarea arderii grasimilor. Ghimbirul este util
persoanelor deprimate, fara pofta de viata, lente,
letargice, aducand tonus, energie si optimism.
Persoanele care sufera de reumatism pot beneficia de
efectele terapeutice de necontestat ale ghimbirului. O
lingurita de tinctura de ghimbir dizolvata in 100 ml
de apa ajuta pe reumatici sa se vindece, daca este
administrata de trei ori pe zi. Ghimbirul este un
antibiotic natural ... este foarte bun antiinflamator
si un foarte bun antiseptic pt organism ... este
diuretic si indicat in litiaza renala, piatra la
rinichi, retentii urinare, infectii
urinare.
Ghimbirul contine
ulei volatil (predominen tzingiberol) si compusi
fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic si
antivertiginos, inhiband zona chemoreceptoare
declansatoare a vomei si centrul vomei. La nivelul
aparatului digestiv este coleretic si
colecistochinetic, favorizand secretia bilei si
motilitatea vezicii biliare. Ghimbirul este folosit in
alimentatie drept condiment picant pentru aromatizarea
mancarurilor si bauturilor. Da o aroma placuta
ceaiului, fructelor, conopidei, guliilor si boabelor
din pastai. Chiar mai mult decat usturoiul, planta are
calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor
din carne de oaie, miel, scoici sau peste. Ghimbirul
este comercializat sub mai multe forme: Rădăcini
întregi, proaspete: o rădăcină de ghimbir este numită
"mană". Ea are o culoare galben-deschis la interior şi
o coajă de diferite nuanţe cafenii. Ghimbirul
jamaican, de culoare galben deschis, este socotit a
avea cea mai bună calitate. Ghimbirul african şi
indian are o coajă mai închisă la culoare şi este de
calitate mai slabă. Rizomii întregi au gustul cel mai
proaspăt. Rădăcini uscate: se comercializează "negre"
(cu coajă cu tot) sau "albe" (fără coajă). Sunt
disponibile întregi sau tăiate felii. Ghimbir pudră:
are culoare galben-deschis şi este obţinut prin
măcinarea rădăcinii uscate. Ghimbir conservat: este
preparat din rizomi tineri, decojiţi, tăiaţi şi apoi
fierţi într-un sirop gros de zahăr. Bucăţile de
ghimbir şi siropul sunt conservate împreună. Ghimbirul
este moale şi cărnos, dar extrem de iute.
Ghimbir
cristalizat: este obţinut prin fierbere în sirop de
zahăr, uscat apoi la aer şi rulat în zahăr. Ghimbir
murat: este tăiat feliuţe foarte subţiri, ca hârtia,
şi apoi murat în oţet. Ghimbirul murat este numit în
Japonia "gari" şi însoţeşte adesea "sushi"; este
servit între feluri, pentru a reîmprospăta cerul
gurii. Are culoare rozalie. Alte utilizări ale
ghimbirului: În industria parfumurilor: graţie
uleiului esenţial pe care îl conţine, rizomul de
ghimbir emană o savoare de lămâie piperată şi conferă
astfel căldură şi personalitate parfumurilor. În
industria cosmeticelor: La spitalele din Beijing ,
este utilizat în tratamentul alopeciilor (cheliilor)
sub formă de rondele proaspete. Cosmetologii europeni
au fabricat loţiuni cu ghimbir pentru tonificarea şi
revitalizarea părului. Loţiunile de corp pe bază de
ghimbir au efecte de întinerire: hrănesc epiderma şi
îi conferă fineţe şi supleţe. Fiind bogat în magneziu,
fosfor şi acizi aminaţi, ghimbirul este omniprezent în
formule revitalizante ale cremelor de faţă. În
medicina alternativă: Moleculele aromatice de ghimbir
trimit impulsuri creierului imediat ce ating pielea,
relaxând şi detensionând musculatura. Rădăcina
încălzeşte meridianele de acupunctură. Terapeuţii
folosesc uleiurile aromatice de ghimbir pentru
fricţionarea zonelor unde se acumulează tensiuni
negative: tâmplă, ceafă, încheieturi. Prepararea
ceiului de ghimbir. Este important sa fie
consumata radacina de ghimbir ... nu pliculetele sau
praf luat de la plafar ... ci luat din supermarketuri
ca se gaseste ... cum arata? uitati-va in poza si o sa
va dati seama imediat ...
Se ia o
bucata mai mica din radacina ... cam de 5 cm un bulb
...se spala bine sub jet de apa rece ...
se rade cu
razatoarea mica ...
Se fierbe 1
l de apa, cand apa fierbe se pune ghimbirul razuit
si se
fierbe 1 minut
dupa care
se stinge si se lasa 30 min acoperit...
apoi se
strecoara si se consuma in jur de 3 cani pe zi cu
inghitituri mici. Atentie!!! nu se consuma seara
pt ca este si un foarte bun energizant ... este foarte
utila si la curele de slabire ca este un antioxidant
foarte bun ... eu am baut ceai de ghimbir jumate de an
in continu ca si tratament ...
E foarte ciudat cum
omul uita de pe o zi pe alta din comoditate despre
efectele unui ceai ...eu personal nu sunt fan ceaiuri
...nu imi plac beau doar cand sunt bolnava ... insa
acum sunt ffff hotarata sa beau ceai de ghimbir, sa
fac o cura cu ghimbir pt a intari imunitatea, pt a
ajuta in cura de slabire, pt a ma simti mai bine.
Incercati si voi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire