Fructele
şi legumele de
culoare NEAGRĂ conţin... un colorant
polifenolic numit BERGISTEROL, adică de
departe cel mai puternic factor natural
anti-oxidant cunoscut
!!!
Când
am folosit în limbaj medical cuvântul
”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să
vă gândiţi este ”anti-cancer” (atât prevenţie,
cât şi terapie naturală), anti-îmbătrânire şi
status antiinflamator; dar nu numai atât
!
Să
nu cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la
nivel European este reprezentată de CANCER ;
însă în România, începând cu 1997 principala
cauză de deces este reprezentată de
cancer şi apoi de bolile
cardio-vasculare!
Dar
oare această minune a cerului (Bergisterolul) să
ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai
să vedem împreună:
- Întâi de toate se
găseşte în general în fructele
de culoare indigo-vişiniu spre
negru (dar nu numai) :
dude NEGRE, cireşe NEGRE,
struguri NEGRI, sâmburii de
struguri NEGRI (dar şi albi),
mure NEGRE, NONI, RODIE, ALOE
VERA, corcoduşe NEGRE,
coacăze NEGRE, prunele închise la
culoare, AFINE, varza roşie,
ceapa roşie, merele VIOLET,
salata Lollo, lintea NEAGRĂ,
fasolea NEAGRĂ,
dar şi din
varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi
fiartă), fragi, alune.
Ultimele
3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu
prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conţin
Bergisterol într-o cantitate mică
!
-
Bergisterol există într-o cantitate de 50-100 mg
/ g de pieliţă de strugure, mai mult decât
dublul oricărei alte surse
identificate.
-
Are un efect de distrugere tumorală directă,
acţionând împotriva oricărui tip de localizare
tumorală, dar mai ales asupra celor
hormono-dependente (sân, uter, ovar,
testicul, prostată, ficat, stomac) şi a
melanomului malign (cea mai periculoasă
localizare canceroasă a pielii şi una dintre
primele 3 localizări tumorale ca
agresivitate)
-
Blochează formarea de vase de sânge în jurul
tumorii, dar şi metastazarea celulelor
maligne.
-
Conferă o protecţie deosebită materialului
genetic nuclear (ADN), ferindu-l de
mutaţii
- Este
SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe
gena Matusalemică (sau ”gena
longevităţii”) având capacitatea de a creşte
durata şi calitatea
vieţii
- Are şi
efect de potenţator de efect (bioflavonoid)
pentru toate mineralele şi vitaminele întâlnite
în cale, amplificând efectele acestora de
zeci-sute de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de
ori superior vitaminelor C şi E la un
loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic
decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a
LDL-colesterolului
- ¯ nivelul sangvin al
colesterolului total şi al
trigliceridelor
- Este
un vasodilatator arterial
-
Se opune expansiunii fibroase a cicatricei
post-infarct miocardic
-
Se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea
plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura)
=> efect
anti-trombotic
-
Are efecte anti-SIDA,
antivirale (virusurile hepatitice, dar nu
numai !), antialergice (inhibând
eliberarea
Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
- elasticitatea
articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de
colagen atât la nivel articular, cât şi în piele
(astfel având şi un rol
cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi
îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea
şi tinereţea
-
Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin
blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel
microglia să distrugă
neuronii
-
Există studii încurajatoare referitoare la
potenţialul terapeutic al său în ceea ce
priveşte şi alte boli
neuro-degenerative
-
toleranţa la efort, performanţele fizice şi
psihice
-
durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la
animalele de experienţă pe care a fost testat
(cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca
un hormon fito-estrogen, adică
:
a) Reprezintă
cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase
(alături de exerciţiul fizic), prevenind şi
combătând eficient
osteoporoza
b) Conferă
protecţie vasculară majoră, chiar şi la
bărbaţi
c) Combate
tulburările de
climacteriu
d) Ajută
la regularizarea ciclului menstrual şi se opune
oricăror manifestări
dismenoreice
e) Chiar
în exces, conferă protecţie împotriva cancerului
de sân şi col uterin şi nu induce
cancer
f) Protejează
celulele nervoase împotriva efectelor
devastatoare ale stresului + măresc durata de
viaţă a acestora + se opun apoptozei
(morţii)
acestora !
g) Creşte
eliminarea renală a acidului uric, prevenind
acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau
litiază urică
h) (Fito-)
estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice
(hepatice) cu rol în detoxifierea organismului,
dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor
endogeni, a substanţelor necesare corpului
etc.
-
Persoanele care NU au cancer în acest moment pot
consuma TOATE alimentele menţionate mai sus de
culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai
mult Bergisterol
Vă
doresc numai bine + să ne bucurăm de acest
factor NEGRU pentru sănătatea noastră
!
|
|
|
|
|
|
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire